További hírek

Kávézó a Majorban

Kávézó a Majorban

Kávézó a Majorban

Dekorbeton asztallapok a Graytechtől

 

Trend

Betonból, mint a mérnöki-építészeti anyagból a szemünk előtt lesz a kortárs design egyik legújabb anyaga. Ez az új megközelítés új irányzatokat nyitott meg az építészet, belsőépítészet és designe világában. A mérnöki szerkezetek, az épületelemek, a burkolatok mellett a dekorbeton egyre gyakrabban jelenik meg bútorok, tájépítészeti elemek, különböző tárgyak anyagaként.

A beton fizikai tulajdonságai miatt a jól ismert anyagokhoz képest egészen új perspektívát nyit: az egyediség, a szinte korlátok nélküli formálhatóság révén tágabb tér nyílik az alkotók számára.

A városi köztereken már-már sablonossá vált térelemeket még a durva felületek, markáns élek jellemzik. Ma már a kortárs betontechnológia finom felületek létrehozását is lehetővé teszi, így lehet a beton felhasználása meglepően emberközeli. Előnyös fizikai tulajdonságaik mellett talán még fontosabb, hogy a dekorbeton bútorok, mint objektumok alkalmasak arra, hogy egy teret finoman, mégis határozottan tagoljanak.

 

Egy ötlet

A HÚSZNEGYVEN Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület új közösségi helyet álmodott meg, ahol közösség, kultúra és építészet kéz a kézben járhat. Azért, hogy az áprilist már a megújult helyen köszönthessék, már március elején nagy erőkkel dolgoztak. 

A helyszín adott, a tudás és tehetség kéznél van, már csak valami plusz kell, ami igazán különlegessé teheti a helyet. Kávézó esetén lehetne az asztal, ami mellett nagyokat lehet beszélgetni!

KÁVÉZÓ – ASZTAL – ÉPÍTÉSZET – ÉPÍTÉSZEK ASZTALA – DEKORBETON?

Ugye, mekkora ötlet, hogy a fiatal építészek betonból készült, modern asztaloknál kávézzanak!

Megvan az ötlet, melynek megvalósítására minket kértek fel. Ez igazi megtiszteltetés!

A gyártás

Az elkészítés folyamata most is a gondos előkészítéssel indult. A terv kész, anyagok beszerezve, indulhat a gyártás! Mivel a dekorbeton asztallapok fém lábakat kaptak, így azok rögzítését is meg kellett oldani. Ez esetben csavarkötésre esett a választás oly módon, hogy az anyák már az öntés során pozícionáltan a helyükre kerültek az asztallapokban. A gondos munkának köszönhetően az asztallapok már elkészültek, így modern és egyedi asztalok kerülhettek a Majorba. És hogy minden darab sértetlenül célba érjen a csomagolásra is különös figyelmet fordítottunk, a szállításról pedig a Magyar Posta gondoskodott. 

Dekorbeton asztalok a Majorban


A HÚSZNEGYVEN Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület új közösségi helyének központi elemeivé váltak a Graytech csapata által készített dekorbeton asztalok. Az egyesület minden tagjának és vendégének sok örömet kívánunk a Majorban!

További hírek